2
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Pod dohľadom michelinského kuchára: Žiaci nitrianskych škôl v medzinárodnej súťaži Trophée Mille
Podujatie, aké tu ešte nebolo. Žiaci stredných škôl varili pod drobnohľadom michelinského šéfkuchára. Náš kraj v spolupráci so Spojenou školou na Slančíkovej 2 v Nitre zorganizoval 1. ročník regionálneho kola medzinárodnej gastronomickej súťaže Trophée Mille Slovakia.
Stredajší pilotný ročník priniesol do mesta pod Zoborom atmosféru tej najlepšej francúzskej kulinárskej tradície spájajúcu mladé talenty v odboroch gastronómie a hotelierstva. Súťaž Trophée Mille, ktorú v roku 2013 založil francúzsky šéfkuchár Philippe Mille, nositeľ dvoch michelinských hviezd, vznikla ako pocta regionálnej gastronómii a jej mladým tvorcom.
Postupujú do finále vo Francúzsku
Víťazným tímom, ktorý postúpil do medzinárodného finále vo Francúzsku, sa stali žiaci Hotelovej akadémie v Nitre – Samuel Varga a Tamara Kováčová. V tesnom závese sa umiestnili: 2. SOŠ hotelových služieb a obchodu Nové Zámky, 3. Stredná odborná škola obchodu a služieb Ul.sv.Michala 36 a 4. SOŠ obchodu a služieb a SOŠ potravinárska, T. Vansovej 2, Topoľčany.
4 lokálne suroviny
Študenti súťažili v príprave slaného a sladkého pokrmu. Pri tvorbe menu museli povinne použiť štyri lokálne suroviny: krkovičku z Ekofarma Góra, maslovú tekvicu z farmy Karola Meska v Jarku, makový olej Pemak a Rakytník – Tvrdošovské zlato. Ich výkony hodnotila odborná porota zložená z renomovaných osobností slovenskej gastronómie.

Sledujte novinky z Nitry na Facebooku, Instagrame, alebo ich odoberajte cez e-mail.
Témy
Najčítanejšie za týždeň
Bezplatné novinky z Nitry raz týždenne:
Máte tip na článok? Napíšte nám TU
Zaujímavosti
Krimi















